Novi ponudniki subvencionirane študentske prehrane

novica je bila objavljena 31. december 2013

S 1. januarjem 2014 bodo v sistem subvencionirane študentske prehrane vstopili novi ponudniki prehrane. Vabimo vas, da si pogledate, kdo so in kaj ponujajo. Najdete jih pod zavihkom Imenik lokalov.

Študentska organizacija Slovenije

Subvencija za leto 2014

novica je bila objavljena 31. december 2013

Z letom 2014 ne bo prišlo do spremembe višine subvencije. Subvencija tako ostaja enaka višini 2,63 EUR do nadaljnega.

Študentska organizacija Slovenije

Bonusni program Študentske ugodnosti

novica je bila objavljena 1. oktober 2013

Študentske ugodnosti so bonusni program, v katerem ponudniki študentske prehrane – partnerji programa, nagrajujejo študentke in študente za obisk v njihovih lokalih. Ko študent doseže število obiskov, ki ga določi gostinec, je upravičen do nagrade. Najpogostejša nagrada je študentski meni brez doplačila, se pa najde tudi kaj bolj eksotičnega.
Za sodelovanje v programu je potrebna včlanitev: na številko 1808 pošljete SMS s ključno besedo SU.
Na strani http://ugodnosti.info so predstavljeni partnerji programa in nagrade, ki jih nudijo. Študentskim ugodnostim lahko sledite na Twitterju (https://twitter.com/st_ugodnosti) ali na FB strani (https://www.facebook.com/StudentskeUgodnosti).
Študentske ugodnosti so dejavnost podjetja Imovation d.o.o., zato vas prosimo, da morebitna vprašanja, pritožbe ali pohvale naslovite na njih, na ugodnosti@imovation.si ali preko družbenih omrežij, in ne na ŠOS ali študentsko organizacijo vaše univerze.
Sodelovanje v programu je zaenkrat omogočeno samo študentkam in študentom, ki za identifikacijo uporabljajo mobilni telefon.

Izkoristite predvpis in se izognite gneči

novica je bila objavljena 2. september 2013

Na nekaterih točkah SŠP bo od septembra dalje že možen predvpis v sistem za koriščenje subvencionirane študentske prehrane (SŠP) za študijsko leto 2013/14. Če že imate urejen vpis na izobraževalni ustanovi, je priporočljivo, da to izkoristite in se v sistem vpišete čim prej, še preden se nastane gneča na vpisnih mestih. Poleg tega bodo v času predvpisa točke SŠP tudi na nekaterih študentskih klubih po vsej Sloveniji in ne le v univerzitetnih mestih. Podatke o odpiralnem času točk SŠP najdete na spletni strani pod zavihkom točke SŠP.

Dne 1. 10. 2013 bo vsem študentom, ki ne bodo izkazovali upravičenosti do subvencij za naslednje obdobje, onemogočeno koriščenje subvencije, dokler ne bodo ponovno izkazali upravičenosti. Ker sistem deluje avtomasko, ne bo možno koriščenje subvencij, tudi tistih, ki vam bi morebiti še ostale neizkoriščene. Preostale subvencije, ki vam bodo ostale iz meseca avgusta in septembra boste lahko koristili šele, ko boste izkazali upravičenost - uredili ponovno aktivacijo statusa z ustreznimi dokumenti.

Postopek prijave najdete na spletni strani pod naslovom najpogostejša vprašanja študentov.

Da bi se izognili gneči in nepotrebnemu čakanju, vam še enkrat priporočamo, da se v sistem za novo študijsko leto vpišete čim prej.


Študentska organizacija Slovenije

Unovčevanje med 15. julijem in 15. avgustom 2013

novica je bila objavljena 3. julij 2013

Z lanskim sprejetjem Zakona za uravnoteženje javnih financ bo v Sistemu subvencionirane študentske prehrane letos znova onemogočeno unovčevanje subvencij od 15. julija do vključno 15. avgusta 2013.

Študentska organizacija Slovenije

  • Subvencionirana študentska prehrana • © 2010 - Margento storitve • vse pravice pridržane